Kultura a zážitky - Rudolf Kryl (rsk)

Blog převážně o divadle a sem tam i o něčem jiném co mne nějak zaujalo.

20. května 2012

A cirkus bude? - La Putyka v Minoru


A cirkus bude?
soubor La putyka
Námět: Miloš Macourek, Scénář a režie: Rostislav Novák  
Texty písní: Petr Vodička, Hudba: Jan Matásek, Scéna: Hynek Dřízhal, Kostýmy: Kristina Záveská Choreografie: Lenka Vágnerová  

Divadlo Minor, 11. května 2012

Myslím, že každý, kdo se o divadlo alespoň trochu zajímá, musel alespoň slyšet o souboru La Putyka, který dal dohromady Rostislav Novák. Přinášejí na česká jeviště principy nového cirkusu v mimořádně nápaditém provedení. Jméno si nechali po svém prvním představení, které přišlo jako blesk z čistého nebe a s nímž sklízejí dodnes velké úspěchy jak u nás, tak v zahraničí. Viděl jsem všechna jejich představení, naposledy s vnučkami hru A cirkus bude? v Divadle Minor.

Je to nádherné představení, které se dětem velmi líbí (viděli to vnoučata ve věku od 4 do 14 let), ale vůbec se jim nepodbízí, dokonce mnoho vtipů je vysloveně "pro dospělé". Hra začíná jako setkání dospělých, vzpomínajících na svá školní léta, děj ale není to podstatné. Je to představení plné výtvarné a pohybové poezie, vtipných dialogů - a pochopitelně i "cirkusových" výkonů. Všichni herci byli výborní a bylo vidět, že hráli s obrovskou chutí.

Je to krásné rodinné představení, kde se baví všichni. Nepochybně se Vám bude líbit i bez dětí. k návštěvě budete mít nyní víc příležitostí. La Putyka bude přes léto dávat všechna svá představení v cirkusovém stanu Chapiteaux na Letné.

Štítky: ,