Kultura a zážitky - Rudolf Kryl (rsk)

Blog převážně o divadle a sem tam i o něčem jiném co mne nějak zaujalo.

3. dubna 2010

Silná pětka

 
    Kdyby si někdo dal tu práci (ne, že by to za to stálo), zjistil by, že jsem v blogu vychvaloval v Disku především čtyři herečky z ročníků, které již absolvovaly. Byly to (pořadí není podstatné):
 
  • Pavla Beretová 1, 2, 3, 4, 5
  • Lucie Polišenská 1, 2, 3
  • Anita Krausová 1, 2, 3
  • Jana Pidrmanová 1 
 
    První tři již jsem mohl vidět v Národní divadle (i když Lucie je "doma" spíše na Vinohradech).
 
    Jen o Janě Pidrmanové jsem nevěděl, kde je (je)jí začátek. Už jsem po ní chtěl vyhlásit pátrání. A hle - teď se objevila hned v hlavní roli v inscenaci BlackBird v Kolowratu (ještě jsem neviděl, ale už mám lístky) - a některé indicie naznačují, že nejde v ND jen o jedno hostování. Už se na ni moc těším.
 
    Jsem hodně rád, nejen proto, že mám tak všechny čtyři pěkně "po ruce" - bydlím kousek od Národního divadla, ale především proto, že vedení činohry ND má tak dobrý vkus při výběru mladých hereček.
 
    Kdyby bylo skutečně pravda, že si herečky vybírají podle glos v mém blogu, pak už určitě vědí, kterou si mají vybrat z ročníku, který právě končí. Nebudu tady to jméno uvádět, abych to nezakřikl. Čtenáři blogu však dobře vědí koho mám na mysli.
    Ale vážně, věřím, že o ní vědí a minimálně uvažují i když můj blog třeba vůbec neznají (ano i takoví lidé mohou  mít - i když je to k nevíře - o divadle přehled).
 

Štítky: , , , , ,